Norodd Motorsport

 
 
MENY
Hjem
Bilder
Video
På rallytur?
Avisklipp
Login
 
Årets første seier kom under Sigdalsrally

Sigdalsrally skulle i utgangspunktet være en test for Peder Økseter og Øyvind Braaten i sin Ford Fiesta. De har slitt litt med en noe ”nervøs” bil før i år, og måtte prøve å få orden på dette før neste NM runde. Og konkurranse er den beste måten for slik testing, derfor valgte de å kjøre Sigdalsrally denne helgen.

Peder gjorde noen små forandringer med understellet på bilen før løpet, for det skulle bare kjøres en etappe før service, slik at de kunne fortsette justeringene der. Midt inne på SS1 går servoen i stykker og Peder må roe ned tempoet helt. Han kjørte kun midt i veien og tok ingen sjanser, for løpet telte ikke i noe mesterskap og han hadde liten lyst til å ødelegge bilen.
I mål på etappen ser han at han ikke har tapt mer enn 5,6 sekunder til Petter Rolfsen som var raskest, og inne på service fikk mekanikerne reparert servoen.

- Det gikk styggfort i begynnelsen av etappen, men veldig sakte på slutten. Derfor er jeg overrasket over at jeg ikke tapte mer til de andre. Bilen er veldig mye bedre å kjøre nå, så vi fortsetter til neste service for å se hvordan den oppfører seg, forteller Peder etter SS1.

Med reparert servo og bil som ikke sladdet hit og dit, begynte Peder og føle seg mer og mer komfortabel bak rattet. Selv om de ikke hadde hatt gjennomkjøring, fungerte notene og samarbeidet med Øyvind veldig bra.
Det var rallyfører Roar Vannebo som hadde skrevet notene, og duoen var mer fornøyd med disse enn med Berglund noter. De er litt enklere og mer slik jeg vil ha de, sier Peder.
Begge etappene etter service ble vunnet, og de ledet med 6,2 sekunder før Jo Inge Bakken fra Kongsvinger i lik bil.

Derfor ble det heller ikke gjort noen forandringer på service nummer to. Nå fungerte alt, og test hadde blitt til konkurranse. Det er utrolig hvordan konkurranseinstinktet kryper seg frem, selv om man er innstilt på å gjøre noe helt annet. Og det var nettopp det Peder fikk erfare!
På SS4 var de to raskest av alle med 2wd og var fjerde best totalt, kun slått av to WRC biler og en Gr.N bil. Nok en gang var Jo Inge Bakken nærmest, og det gjensto kun 3,6 km på siste etappe. På den hadde de to nok en gang bestetid, og den første seieren i år var et faktum, 11,7 sekunder foran Kongsvinger duoen Bakken og Slåstad.

Peder oppsummerer sesongen slik etter tre løp.
Med to andreplasser, en seier i dag, ledelse i NM, ledelse i Fiestacup og ledelse i NMK rallycup både for meg og Øyvind, hvordan kan det bli noe bedre?
Dette har vært en strålende sesongstart, og jeg håper det fortsetter. Men vi kan ikke hvile på lauvbærene, så neste helg tester vi litt, og helgen etter Rally Norway kjører vi Rally Elverum før målet er å vinne siste vinterløp i NM på Numedalsrally!

Komplett resultatliste fra Sigdalsrally finner du her www.sigdalsrally.no


  Vi jobber i samarbeid med:

NM stillingen:

1. S. Bieltvedt (164)
2. P. Økseter (123)
3. T. Svenkerud(107)
4. C. Andresen (107)
5. J I. Bakken (101)

Fiestacup:

1. S. Bieltvedt (53)
2. T. Svenkerud(42)
2. J.I Bakken (40)
4. P. Økseter (39)
5. P. Rolfsen (22)


Andre samarbeids-partnere: