Norodd Motorsport

 
 
MENY
Hjem
Bilder
Video
På rallytur?
Avisklipp
Login
 
Endelig er grussesongen her

Sommersesongen tjuvstartet i Stavanger forrige helg, men det er nå alvoret begynner. Rally Sørland er årets første NM løp på grus, og Peder Økseter gleder seg stort. Ikke minst er han klar for å ta igjen det tapte i NM sammendraget etter uhellet på Numedalsrally i vinter.

Peder og Øyvind (som fylte 18 år denne helgen) kjørte Rally Stavanger ettersom det inngikk i Fiesta Sporting Trophy, og farten, den var inne allerede fra start. De ledet klassen sin da nok et uhell skjedde med duoen. Den ene drivakslingen røk tvers av, og de måtte kjøre de to siste etappene med skaden som hadde oppstått. Dette gjorde at de tapte mye tid, og havnet til slutt på en 7. plass.

Da de kom hjem og skaden skulle utbedres, fikk de seg en liten overraskelse når de så at girkassen hadde sprukket og var nesten tom for olje. En fartsetappe til og tusenlappene hadde fløyet av gårde. Nå ble det ”bare” noen timers jobb og noen småkroner som forsvant.

Etter en uke i verksted er bilen nå løpsklar for NM, og Peder sitter med godfølelsen.
Selv om han vet at Bieltvedt, som han knivet om sekunder med på Rally Hedemarken i fjor, er meget sterk på Sørlandet. Og at svenske Patrik Sandell, som ble rallyverdensmester i Junior VM i fjor, er påmeldt i samme klasse, skal de gjøre sitt for at de andre skal få en god kamp.

Jeg har ikke fått testet bilen noe særlig før dette løpet, og krysser fingrene for at alt er i orden. I tillegg skal vi i Fiestacupen kjøre på noen dekk jeg aldri har prøvd før, så jeg er litt spent på hvordan de oppfører seg, forteller Peder, som også håper det blir tørt og fint vær i Mandal denne helgen.

NM klassen for 2wd teller hele 33 stykker i dette løpet, og før Rally Sørland ligger Peder på en fjerdeplass, 29 poeng bak Sveinung Bieltvedt som leder.

  Vi jobber i samarbeid med:

NM stillingen:

1. S. Bieltvedt (164)
2. P. Økseter (123)
3. T. Svenkerud(107)
4. C. Andresen (107)
5. J I. Bakken (101)

Fiestacup:

1. S. Bieltvedt (53)
2. T. Svenkerud(42)
2. J.I Bakken (40)
4. P. Økseter (39)
5. P. Rolfsen (22)


Andre samarbeids-partnere: