Norodd Motorsport

 
 
MENY
Hjem
Bilder
Video
På rallytur?
Avisklipp
Login
 
NM sesongen falt i grus på Rally Sørland

Etter den uheldige avslutningen på vintersesongen i NM, var Peder Økseter og Øyvind Braaten klare for å ”reise kjærringa” da sommersesongen i NM åpnet med Rally Sørland denne helgen i området rundt Mandal.
Det skulle kjøres 9 fartsetapper, hvor 3 på fredag og resten på lørdag. Og alt begynte så bra!

Fredagen startet med en 2 km lang publikumsetappe, som av en eller annen grunn, Peder ikke hadde hatt gjennomkjøring på. Allikevel holdt duoen et greit tempo med fjerde tid, kun ett sekund bak NM lederen Sveinung Bieltvedt, og lik tid som Juniorverdensmester Patrik Sandell!
På SS2, som var den første ”skikkelige” fartsetappen var Peder nest raskest, kun 1,1 sekund bak den regjerende verdensmesteren og 1,1 sekund foran Bieltvedt.
Dette var selvfølgelig Peder og Øyvind veldig forøyd med, og det skulle vise seg at det ble disse tre det handlet om. For på fredagens siste etappe var nok en gang Sandell raskest, med Peder 2,3 sekunder bak og Bieltvedt 0,7 sek bak der igjen. Ned til 4. plass var det blitt 22 sek.
Kvelden hadde vært helt problemfri og alt var som det skulle være. Det var derfor en god stemning i bilen inn til parc fermê for natten. De var helt avhengig av å vinne dette løpet for å kunne ha muligheter for NM gull, og det lå til rette for det nå.

På lørdagens første fartsetappe sjokkåpnet svenske Sandell og slo Sveinung Bieltvedt med 11 sekunder og Peder med 14 sek. Mens på etappe nummer 2 for dagen, SS5, var Bieltvedt raskest. Peder lå nå på tredje sammenlagt halvveis i løpet, 5,1 sekund bak gutten som måtte slås, Sveinung Bieltvedt.
Peder bestemmer seg derfor å øke tempo enda et hakk for å komme nærmere erkerivalen.
Men et stykke inne på SS6 skjer det som ofte skjer når det ”skal tas i”. Peder får en sladd på bilen og høyre bakhjul slår borti en stein. Dette resulterer i at bilen blir kastet en runde rundt og havner nedi en dyp grøft. Dermed forsvant både muligheter for seier i løpet, og mest sannsynlig NM gullet.

Bieltvedt må bryte 2 av 3 løp for at det skal være mulig å kjempe om NM gull, og oddsen for det er nok liten forklarer Peder, som også summerer uhellet slik:
Jeg kom litt fort inn mot en 2 venstre og måtte bremse litt hardt, som resulterte i at bakenden på Fiesta’n driftet ut. Dette skjer meg veldig ofte fordi jeg bremser forholdsvis sent inn i svingene, men på de smale sørlandsveiene gikk det galt. Veiene er så smale at ikke en kort Ford Fiesta har plass på tvers i veien engang. I kanten står en stein som vi treffer og ruller rundt.
Vi måtte slå Sveinung her, så jeg måtte kjøre helt på grensen for at det skulle gå fort nok, og dessverre ble utfallet galt denne gangen. Slik er det dessverre noen ganger i denne sporten.
Nå drar vi hjem og retter opp igjen bilen før vi kjører to sprintrally på Lillehammer og hjemme i Elverum siste helgen i mai.

Neste NM løp er Aurskog Høland Rally i juni.

Komplett resultatliste fra Rally Sørland finner du her www.rallysorland.no

  Vi jobber i samarbeid med:

NM stillingen:

1. S. Bieltvedt (164)
2. P. Økseter (123)
3. T. Svenkerud(107)
4. C. Andresen (107)
5. J I. Bakken (101)

Fiestacup:

1. S. Bieltvedt (53)
2. T. Svenkerud(42)
2. J.I Bakken (40)
4. P. Økseter (39)
5. P. Rolfsen (22)


Andre samarbeids-partnere: