Norodd Motorsport

 
 
MENY
Hjem
Bilder
Video
På rallytur?
Avisklipp
Login
 
Endelig kom NM seieren

Peder Økseter og Øyvind Braaten har i hele år kjempet blant de tre øverste plasseringene i NM for 2wd, men litt stang ut har gjort at de ikke har klart en topp plassering. I Rally Trøndelag gikk det derimot deres vei, selv om de ble slått av to svensker.

I klassen for 2wd var juniorverdensmester Patrik Sandell, samt den svenske Fiestacup lederen Joakim Nyman med. Begge disse var raskere enn Peder da siste fartsetappe var kjørt, men ettersom disse to svenskene ikke er med å kjemper i NM, er årets første NM seier et faktum for duoen fra Elverum.

Peder oppsummerer dagen som helt grei, uten større problemer. Vi hadde litt intercomproblemer på første fartsetappe, men fikk fikset det før SS2. Ellers var det ikke mye å snakke om, selv om jeg ikke har vært hel fornøyd med farten i dag, sier han.
Seieren i dag kommer fordi vi kjørte jevnt fort, og klarte å økte tempo litt på de 3 siste etappene slik at sekundene gikk i vår favør. Vi har hatt alt i fra 2-5 tider i dag noe som forteller at det er veldig jevnt i klassen. Men totalt, holdt det til en seier i NM løpet. Det er vi veldig godt fornøyd med, sier en veldig glad Peder Økseter.

Med dagens seier klatret han opp på pallen igjen i NM sammendraget, 7 poeng bak Vang-gutten Trond G. Svenkerud som ligger på andre plass. Sveinung Bieltvedt sikret NM gullet i helgen med sin andreplass i Rally Trøndelag.
Kampen om andreplassen i NM vil finne sted i Larvik i september. Dette løpet går på asfalt, og gutta i Fiesta vil mest sannsynlig få hardere konkurranse fra Peugeot Supercup bilene i dette løpet. Asfalt passer kanskje Peugeoten litt bedre enn løst underlag.

Etter denne seieren, er et av tre mål i denne sesongen nådd. Selve hovedmålet var å vinne NM, men det ble ødelagt etter to avkjøringer tidligere i år. Det siste målet var å kjøre seg opp til seeding, men det kan nok bli litt for tøft på asfalten i Larvik. Der er nok Fiesta’n litt for svak. Så nå blir målet å ta andreplassen i NM fra Trond G. Svenkerud på det siste NM løpet. Men skal vi klare det må vi kjøre raskere enn i helgen slår Peder fast, før han kjører over målrampa i Trondheim.


Komplett resultatliste fra Rally Trøndelag finner du her www.knarallytrondelag.no  Vi jobber i samarbeid med:

NM stillingen:

1. S. Bieltvedt (164)
2. P. Økseter (123)
3. T. Svenkerud(107)
4. C. Andresen (107)
5. J I. Bakken (101)

Fiestacup:

1. S. Bieltvedt (53)
2. T. Svenkerud(42)
2. J.I Bakken (40)
4. P. Økseter (39)
5. P. Rolfsen (22)


Andre samarbeids-partnere: